خوراکی های شگفت انگیز که باعث تقویت حافظه می شوند
فعالیت بدنی، تمرین فکری و فعالیتهای اجتماعی روشهایی برای محافظت از حافظهاند، اما تغذیه هم نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
در این مطلب تعدادی از مواد غذایی که حافظه شمارا به طرز باورنکردنی تقویت میکند را معرفی خواهیم کرد.
بادامزمینی:
بادامزمینی نیز دارای بیشترین مقدار پروتئین در میان سایر مغزها بوده و میتواند منبع غنی و مناسبی برای جبران کمبود پروتئین باشد. بادامزمینی حاوی سلنیوم بوده که باعث افزایش فعالیت آنتیاکسیدانها شده و میتواند مغز را در برابر بیماریهایی که با کاهش قدرت تمرکز و حافظه در ارتباطاند، محافظت کند.
تخممرغ و لبنیات:
مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند تخممرغ، انواع مغزها، ماست، پنیر، نانهای سبوسدار و شیر کمچرب، برای روزهای امتحان بهترین هستند. این خوراکیها میتوانند باعث بهبود عملکرد مغز و افزایش قدرت حافظه شوند.
انگور:
انگور حاوی رسوراتول Resveratol بوده و میتواند قدرت تمرکز و همینطور توانایی مغز را تقویت کرده و به مبارزه با اثرات کاهش حافظه بپردازد.
این ماده باعث کاهش پلاکهای حاوی پپتیدهای بتا آمیلوئید شده که این پپتیدها در بافتهای مغز مبتلایان به آلزایمر یافت میشود. از سوی دیگر، باید گفت خوراکیهایی مانند انگور حاوی آنتیاکسیدان و پلی فنول هستند که میتوانند تأثیرات مفیدی در کاهش حافظه و همچنین افزایش قدرت تمرکز داشته باشند.
کشمش و عسل:
مغز برای فکر کردن درست و به یادآوردن، به انرژی نیاز دارد. بهترین راه تأمین سریع این انرژی، مصرف خوراکیهای شیرین است بنابراین اگر در روز امتحان میل چندانی به خوردن صبحانه ندارید، حدود ۱۵ کشمش و ۲ گردوی کامل بخورید. اگر تمایل به مصرف خوراکیهای گرمونرم هم داشته باشید، میتوانید یک لیوان شیر گرم را که با حداقل ۲ قاشق غذاخوری عسل شیرین شده است، بنوشید. اگر به شیر حساسیت دارید و دستگاه گوارشتان با خوردن آن به هم میریزد، در روز امتحان از نوشیدن آن صرفنظر کنید و بهجای شیر یک سیب پوستکنده را با ۲ قاشق غذاخوری عسل بخورید.
آبپرتقال:
آبپرتقال و سایر مرکبات، هم شیرین هستند و هم اشتهاآور. ویتامین C فراوان موجود در آنها هم میتواند به عملکرد بهتر مغز کمک کند. پس یک لیوان آب مرکبات هم میتواند یکی از بهترین نوشیدنی برای روزهای امتحان باشد.
انجیر باعث تقویت حافظه میشود
انجیر خشک یا تازه:
انجیر یکی از منابع دریافت مواد قندی است و اگر ۳ عدد از آن را با ۵ مویز، ۱ قاشق غذاخوری عسل، ۱ گردو، ۲ بادام، ۲ پسته و ۵ توت خشک مخلوطکنید و بخورید، یک دوپینگ مغزی اساسی برای روز امتحان انجام دادهاید.
موز و هندوانه:
مصرف برخی میوهها مانند موز، هندوانه، توتفرنگی، طالبی و پرتقال هم میتواند سوخت کافی برای داشتن تمرکز تأمین کند و هم باعث تقویت حافظه برای به خاطر سپردن بیشتر و بهتر درسها شود. سبزیهایی مانند هویج، اسفناج، بروکلی و مارچوبه هم میتوانند باعث تقویت حافظه شوند.
انبه:
میوه انبه در تقویت حافظه بسیار مفید است. بااینکه این میوه چرب است و دارای بافتهای چربی است اما باعث میشود که گردش خون تسریع یابد. هنگامیکه گردش خون سریعتر شود باعث میشود خون بیشتری به مغز برسد و همچنین این میوه در حافظه نیز مؤثر است.
پیاز:
پیاز حاوی «فیستین» – یک ماده شیمیایی بیرنگ و طبیعی است که یک خط سیر آسان در مغز ایجاد میکند و میتواند باعث افزایش حافظه در فرد شود. در این سبزی آنتوسیانین و کرستین نیز وجود دارد که برای بالا بردن قدرت حافظه مفید هستند. پیاز قرمز بهمراتب بهتر از نوع زرد و سفید آن است.
شکلات تلخ:
شکلاتهای تلخی که حداقل ۷۵ درصد کاکائو دارند، منبعی بسیار عالی برای دریافت انواع آنتیاکسیدانها و فلاونوییدها محسوب میشوند. فلاونوییدها باعث افزایش قدرت تمرکز و توجه میشوند و به یادگیری و به خاطر سپردن مطالب کمک میکنند. به همین دلیل مصرف حدود ۱۵ گرم شکلات تلخ در روزهای امتحان توصیه میشود.
چای سبز:
پلی فنول ها و آنتیاکسیدانهای موجود در چای سبز باعث ایجاد آرامش روانی و تقویت حافظه میشوند. به همین دلیل توصیه میشود در روزهای امتحان حداقل ۲ فنجان چای سبز گرم بنوشید.
قرص هوش – مولتیویتامین:
اگر احساس میکنید در روزهای امتحان به علت استرس و اضطراب بیشازحد، اشتهای چندانی به خوردن تمام گروههای غذایی ندارید و تمام ریزمغذیهای موردنیاز بدنتان را هم دریافت نمیکنید، بهتر است تا پایان آخرین امتحان، روزی یک قرص مولتیویتامین بخورید. ویتامین E و ویتامینهای گروه B (ب 1 – ب 6 – ب 12) موجود در این قرصها به کارکرد بهتر مغز کمک میکند. آهن، کلسیم و روی موجود در مولتیویتامینها هم علاوه برافزایش توانایی بدن و قدرت تمرکز، باعث از بین رفتن استرس میشوند.
تقویت هوش و حافظه با زردچوبه:
تحقیقات نشان میدهد که زردچوبه حاوی آنتیاکسیدانها و ضدالتهابهایی است که باعث بهبود شناخت و عملکرد بیماران آلزایمری میشود. توجه داشته باشید که این فوایدش ناشی از کورکومین موجود در آن است.
بلوبری فوقالعاده برای تقویت هوش و حافظه:
بلوبری حاوی پلی فنول است که با التهاب مبارزه میکند. مطالعات نشان دادند که مکملهای موجود در بلوبری باعث بهبود حافظه در بزرگسالان مسن میشوند.
تقویت هوش و حافظه با روغنزیتون:
روغنزیتون حاوی آنتیاکسیدانهایی است که ثابتشده باعث بهبود و تقویت حافظه و تخریبهای اکسیداتیوی مغزی میشود.
خواص مارچوبه برای تقویت هوش و حافظه:
خب، مارچوبه شامل نانو فیبرهایی است که سلامت روده را بهبود میبخشد و درنتیجه به قدرت مغز کمک میکند.
تأثیرات روغن نارگیل بر تقویت هوش و حافظه:
روغن نارگیل حاوی پلی فنول است که با افسردگی و استرس مبارزه میکند و عملکرد مغز را بهبود میبخشد.
تخم کدوتنبل عالی برای تقویت هوش و حافظه:
این دانهها برای مغز شما خوب هستند، زیرا حاوی روی است. روی یا زینک حافظه و عملکرد مغز را بهبود میبخشد.
آووکادو کمککننده برای تقویت هوش و حافظه:
تحقیقات نشان میدهد که آووکادو حاوی چربیهایی است که استرس اکسیداتیو مغز را کاهش میدهند. آووکادو میتواند حافظه را بهبود دهد و باعث خطرات کمتری از مشکلات مربوط به مغز شود.
ماهیهای سالمون وحشی مناسب تقویت هوش و حافظه:
سالمون، حاوی امگا 3 است که به حفاظت و ارتقای رشد سلولهای مغز کمک میکند. محققان میگویند که مصرف ماهیها میتواند خطر آلزایمر را کاهش دهد.
تقویت هوش و حافظه با خوردن قهوه:
اعتیاد شما به قهوه اصلاً بد نیست. مطالعات نشان میدهند که کافئین میتواند عملکرد مغز را افزایش دهد.
برگهای قاصدک برای تقویت هوش و حافظه:
این برگهای مغذی، باکتریهای روده را بهبود میبخشند و درنتیجه عملکرد مغز را افزایش میدهند.
اهمیت کلم بروکلی در تقویت هوش و حافظه:
محققین میگویند گلوکوسینولات، ترکیباتی یافت شده در بروکلی، باعث بهبود حافظه و کمک به مغز میشوند.
خواص گردو برای تقویت هوش و حافظه:
خوردن گردو مغز شمارا باگذشت سن سالم نگه میدارد. آنها حاوی مواد مغذی هستند که به بهبود عملکرد مغز کمک میکنند.
تأثیر کاهو بر تقویت هوش و حافظه:
کاهو و سبزیجاتهای پربرگ برای بهبود توانایی مغز ثابتشده هستند.
تقویت هوش و حافظه با اسفناج:
اسفناج، حاوی آنتیاکسیدانها و ویتامینهایی است که از اختلالات شناختی مغز محافظت میکنند. اسفناج به دلیل آنزیمهای موجود در برگهایش موجب تقویت هوش و حافظه میشود.
کیمچی برای تقویت هوش و حافظه:
کیمچی و دیگر غذاهای تخمیر شده حاوی پروبیوتیک هستند. این پروبیوتیک ها باکتریهای رودهای را بهبود میبخشند که منجر به عملکرد بهتر مغز میشوند.
سیبزمینی شیرین:
سیبزمینی شیرین خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارد که میتواند تواناییهای شناختی شمارا بهبود بخشد.
غلات کامل:
این مورد باعث بهبود تمرکز و تغلیظ مانند هر چیز دیگری در بدن میشود، مغز نمیتواند بدون انرژی کار کند. توانایی تمرکز و تغلیظ از تأمین مداوم و پایدار انرژی به شکل گلوکز در خون ما به مغز نشات میگیرد.
روغن ماهی :
میتواند به بهبود کارکرد مغز سالم کمک کند. اسیدهای چرب ضروری را بدن نمیتواند بسازد، پس آنها باید از طریق رژیم غذایی به دست آیند. مؤثرترین چربیها بهصورت طبیعی در ماهی روغنی به شکل EPA و DHA وجود دارد.
منابع خوب گیاهیاش شامل بذر کتان، سویا، بذر کدو، گردو و روغن آنها میشود. این چربیها برای عملکرد مغز سالم، قلب، مفاصل و سلامت عمومی ما مهم هستند.
تقویت هوش و حافظه با گوجهفرنگی:
میتواند به جلوگیری از آسیب شدید رادیکالهای آزاد کمک کند. شواهد خوبی وجود دارد که نشان میدهد لیکوپن، آنتیاکسیدانی قوی که در گوجهفرنگی یافت میشود، میتواند در برابر نوع آسیب رادیکال آزاد به سلولهایی خاص کمک کند، بهویژه در آلزایمر. گوجه را بپزید و از کمی روغنزیتون برای بهینهسازی جذب و کار آیی لذت ببرید.
آب:
در آخر باید یادآور شد که کمبود آب نیز میتواند باعث کاهش تمرکز شود.
بنابراین باید مراقب باشید که بهطور منظم و به میزان کافی در طول روز از نوشیدنیها استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید